Սառնարանների վերանորոգման արժեքը կարող է տարբեր լինել: Փոքր վերանորոգումները, օրինակ՝ թերմոստատի վերանորոգումը, սովորաբար արժենում 15.000-25.000 դրամ: Ավելի լուրջ խնդիրներ, ինչպիսիք են կոմպրեսորի կամ շարժիչի փոխարինումը, կարող են արժենալ 60.000-75.000 դրամ: Ցանկալի է դիմել մասնագետ սառնարանների տեխնիկին՝ անակնկալներից խուսափելու համար:
Հաճախ հանդիպող խնդիրներն են՝:
- Սառնարանը չի սառեցնում պատշաճ կերպով:
- Սառցարանը չափից շատ սառույց է առաջացնում:
- Տարօրինակ ձայներ են լսվում սարքի հետևի մասից:
- Ջուր է հոսում սառնարանի տակից:
Մասնագիտական սառնարանների վերանորոգման ծառայությունը կարող է պարզել խնդրի պատճառը և արագ լուծել այն:
Հիմնական սպասարկումը, օրինակ՝ կոնդենսատորի խողովակների մաքրումը կամ ջրի զտիչների փոխարինումը, կարող եք ինքնուրույն անել: Սակայն, էլեկտրական խնդիրների, կոմպրեսորի կոտրման կամ սառեցնող հեղուկի արտահոսքի դեպքում անհրաժեշտ է դիմել որակավորված տեխնիկի: Ինքնուրույն վերանորոգումը կարող է ավելի մեծ վնաս հասցնել և չեղարկել երաշխիքը:
Սովորաբար վերանորոգումը տևում է 1-3 ժամ՝ կախված խնդրի բարդությունից: Մասնագետը կտրամադրի ավելի ճշգրիտ ժամանակային գնահատում՝ ախտորոշումից հետո:
Եթե սառնարանը 10 տարուց քիչ է և վերանորոգման արժեքը չի գերազանցում նոր սարքի արժեքի կեսը, վերանորոգումը սովորաբար լավագույն տարբերակն է: Սակայն, ավելի հին մոդելները, որոնք հաճախ են փչանում, ավելի լավ է փոխարինել՝ երկարաժամկետում գումար խնայելու համար:
- Մաքրել կոնդենսատորի խողովակները ամեն 6 ամիսը մեկ:
- Ստուգել և փոխարինել դռների կնիքները, եթե դրանք մաշված են:
- Չգերբեռնել սառնարանը սննդով, քանի որ դա կարող է ծանրաբեռնել հովացման համակարգը:
- Սառցարանը պարբերաբար հալեցնել, եթե այն ինքնահալվող չէ:
Մասնագիտական սպասարկում պարբերաբար կազմակերպելը կարող է երկարացնել ձեր սարքի ծառայության ժամկետը:
Ստուգեք՝ արդյոք թերմոստատը ճիշտ է սահմանված և կոնդենսատորի խողովակները մաքուր են: Եթե այս քայլերը չեն լուծում խնդիրը, ապա կարող է լինել կոմպրեսորի խափանում կամ սառեցնող հեղուկի արտահոսք: Այս դեպքում դիմեք որակավորված սառնարանների տեխնիկին:
Այո, սառնարանները օգտագործում են սառեցնող գազ, և համակարգի վնասման դեպքում արտահոսք կարող է լինել: Գազի արտահոսքը նվազեցնում է սառեցման արդյունավետությունը և վնաս է հասցնում շրջակա միջավայրին: Եթե կասկածում եք արտահոսք, անհապաղ դիմեք սառնարանների տեխնիկին՝ խնդիրը լուծելու համար:
Արտադրողական ձայները կարող են նշել հետևյալը.
- Կոնդենսատոր կամ եռակցման վենտիլատորի վնասվածք:
- Մեկնաբառյա կոմպրեսոր:
- Սառույցի կուտակում վենտիլատորի սրին:
Վենտիլատորները մաքրել և ապահովել նրանց ազատ շրջադարձը կարող է լուծել խնդիրը: Եթե ձայները շարունակում են մնալ, ապա հարկավոր է դիմել մասնագետի:
Դուռի սեղմողի վնասվածքը կամ վարակվածությունը կարող է խոչընդոտել դռան ճիշտ փակմանը, ինչը կհանգեցնի սառեցման խնդիրներին: Փորձեք.
- Սեղմողը մաքրել տաք ջրի և օճառի լուծույթով:
- Ստուգեք ճաքեր կամ կոտրվածքներ սեղմողի վրա:
- Փոխարինեք սեղմողը, եթե այն տրորված է:
Եթե խնդիրն առաջանում է, մասնագետը կարող է կարգավորել դռան վարկանիշը կամ փոխարինել սեղմողը:
Եթե ձեր սառնարանը անսպասելիորեն սառեցնում է մթերքները, ստուգեք հետևյալը:
- Հոգեբանության կարգավորումը կարող է լինել չափազանց ցածր:
- Գերաներային օդային վենտիլատորները՝ որոնց փակումը խանգարում է օդային շրջանառությանը:
- Տաքացումի կարգավորման չափանիշը, որը կարող է լինել վնասված:
Մասնագետը կարող է ախտորոշել և վերականգնել կարգավորիչ կամ պլատֆորմի խնդիրները:
Հետևյալ խնդիրները կարող են լինել.
- Ջրային խողովակի կեղտոտվելը կամ սառեցնելը:
- Ջրի մատակարարման ջուրի վալվայի անսարքություն:
- Ջրի ֆիլտրի կեղտոտվելը կամ ժամկետանց լինելը:
Ջրի ֆիլտրի փոխարինումը կամ ջրի մատակարարման խողովակի ստուգումը կարող է լուծել խնդիրը:
- Սառնարանի ջերմաստիճանը կարգավորեք 3-5°C (37-41°F) սահմաններում՝ օպտիմալ արդյունավետության համար:
- Չթողեք դուռը բաց երկար ժամանակ:
- Խորհուրդ տվեք սառնարանի շուրջ տարածք ապահովել:
- Համակարգված տեղումային միացմանը երաշխավորեք:
- Տեխնիկական սպասարկումն ու մաքրումն օգնում են խուսափել ավելորդ էներգիայի սպառումից: